Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Jaký otec, takový syn: Mick Schumacher vstoupil do nové sezony třemi výhrami

Jaký otec, takový syn: Mick Schumacher vstoupil do nové sezony třemi výhrami
Mick Schumacher během závodního víkendu v Oscherslebenu | zdroj: Profimedia

Již při svém loňském debutu v německé formuli 4 Mick Schumacher naznačil, že není jen synem slavného otce. Letos má však našlápnuto k ještě lepším výsledkům, když hned polovinu svých startů proměnil ve vítězství. Nepřekvapí proto, že úvahy o jeho budoucnosti ve formuli 1 znovu nabývají na síle. 

Před letošní sezonou připravil management ostře sledovaného Micka Schumachera fanouškům motorsportu hned několik překvapení najednou. Navzdory očekávání prodloužil sedmnáctiletý německý pilot své působení ve formuli 4, přičemž by měl minimálně v první polovině sezony startovat jak v italském, tak i v německém šampionátu.

První závody nové sezony pak naznačily, že někdejší motokárový vicemistr světa nehodlá být ani v jednom šampionátu pouze do počtu. Syn sedminásobného šampiona formule 1 vstoupil do sezony dvěma triumfy v rámci úvodního podniku italského šampionátu na okruhu v Misanu a dařilo se mu i o týden později v německém Oscherslebenu, kde si připsal jedno vítězství a dvě čtvrtá místa.

Působivé bylo zejména Schumacherovo druhé letošní vítězství, kterého v Misanu dosáhl stylem start-cíl a to za velmi náročných podmínek na mokré trati. Stejné podmínky kdysi dokonale  vyhovovaly jeho otci, jenž si svým umem získal přezdívku Král deště, Mick však své vítězství stručně okomentoval slovy: „Mám rád sucho, mám rád mokro. Prostě miluji řízení.“

Po úvodním víkendu obou sérií se tak Schumi Junior těší skvělé bilanci. Zatímco italský šampionát vede s náskokem čtyř bodů před Raulem Guzmanem, v tom německém mu zatím patří druhá pozice.

Média proto začala ihned spekulovat o jeho přestupu do vyšších soutěží, sám Schumacher ale přiznává, že momentálně o změně působiště nepřemýšlí: „Nechci se unáhlit, ale chci na sobě cílevědomě a konstantně pracovat. Vím, že to je jediný způsob, jak můžu dosáhnout svých cílů. 

Zdroje:
Vlastní