Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Berdych padl až po boji, v Monte Carlu triumfoval Djokovič

Berdych padl až po boji, v Monte Carlu triumfoval Djokovič
Tomáš podal skvělý výkon, na Djokoviče to nakonec nestačilo | zdroj: Profimedia

Až po velké tenisové bitvě odešel poražen Tomáš Berdych z finále turnaje v Monte Carlu. Statečně vzdoroval světové jedničce Novaku Djokovičovi, které podlehl 5:7, 6:4, 3:6.

První set připomínal houpačku. Berdych začal výborně, sebral Djokovičovi servis a vedl 2:0, později 3:1. Světová jednička se však brzy dostala do tempa a získala čtyři hry za sebou. Srb šel servírovat na vítězství v sadě, ale Tomáš se nevzdal a podání soupeři vzal. To své si pak podržel a bylo srovnáno. Djokovič ale další výpadek nedopustil, šel do vedení 6:5 a pak využil toho, že českému tenistovi přestal fungovat první servis a dovedl set do vítězného konce.

Velkou příležitost promarnil Berdych za stavu 2:2 v druhém setu. Při soupeřově podání měl tři brejkboly, ale ani jeden neproměnil v zisk hry. V této fázi zápasu začalo pršet a duel byl na více než hodinu přerušen. A tato přestávka českému tenistovi prospěla, na kurtu byl jednoznačně lepší a nutil „Djokera“ k chybám. A protože si udržel svůj servis, vyhrál sadu 6:4.

Bohužel třetí set nezačal Berdych dobře a po pár minutách to bylo 0:4. Pak se však obdivuhodně zvedl a vyhrál za sebou dvě hry. Dřel, přinutil nejlepšího hráče planety k maximálnímu výkonu, k vidění byly fantastické výměny. Djokovič však měl více sil a prestižní antukový titul nakonec ukořistil pro sebe.

Zdroje:
Vlastní, TV